Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Έτσι θα σώσετε το κινητό σας από τους κλέφτες - Ξεκινά από σήμερα


Έτσι θα σώσετε το κινητό σας από τους κλέφτες - Ξεκινά από σήμερα
Mε τρεις απλές κίνηση, τον εντοπισμό του ειδικού, μοναδικού αριθμού της συσκευής, τη δήλωση κλοπής στην αστυνομία και την ενημέρωση της εταιρείας-παρόχου κινητής τηλεφωνίας, θα μπορεί ο κάθε κάτοχος κινητού τηλεφώνου να το αχρηστεύει, σε περίπτωση που του πέσει θύμα κλοπής.

Την υποχρέωση να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν) τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα θα έχουν από σήμερα, Παρασκευή, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους γνωστοποιείται από τους συνδρομητές ο 15ψήφιος κωδικός ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής.
Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την «ταυτότητά» της.
Πώς μπορείτε να «αχρηστεύσετε» το κινητό σας που έχει κλαπεί
Κάθε συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον 15ψήφιο κωδικό ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity):
-στη συσκευασία της συσκευής 
- πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή του
-με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής
Για την απενεργοποίηση της συσκευής, οι συνδρομητές πρέπει αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην Αστυνομία και στη συνέχεια να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής.
Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της στο δίκτυό της, αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ευθύνη να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν, επίσης, στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών στα δίκτυά τους.
Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ένα αίτημα απενεργοποίησης απορρίπτεται εάν ο δηλούμενος κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς προδιαγραφές ή δεν έχει αποδοθεί από τον κατασκευαστή στη συσκευή ώστε να την προσδιορίζει κατά μοναδικό τρόπο.

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/499420/etsi-tha-sosete-to-kinito-sas-apo-toys-kleftes---xekina-apo-simera#ixzz3EOk4tao6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου